FC Groningen is niet opgewassen tegen dominant Ajax

FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Ajax met 3-0 verloren. Klaas-Jan Huntelaar scoorde twee keer voor de Amsterdammers, Tadic maakte de derde. De gasten traden aan met vijf verdedigers en konden niets anders doen dan de schade beperkt houden.

Goedkope strafschop

Ajax kwam na een kleine twintig minuten spelen op een goedkope manier op voorsprong. Zeefuik liep tegen Tagliafico aan in het strafschopgebied en scheidsrechter Higler vond het een strafschop. Huntelaar liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en verschalkte Padt: 1-0.

Verdedigend in orde

In het vervolg hield Groningen verdedigend goed stand zonder zelf gevaarlijk te worden. Alleen Doan kwam op slag van rust tot een schot tussen de palen. Onana had zonder veel moeite de bal klemvast.

Goals Huntelaar en Tadic

De tweede Amsterdamse treffer die al lang in de lucht hing viel in de 66e minuut. Ajax kwam door met één van de vele aanvallen, de bal viel gelukkig voor de voeten van Huntelaar die langs Padt volleerde. Een kwartier voor tijd liet Ziyech een perfecte voorzet los die door Tadic doeltreffend werd binnen getikt.

Regelmatige nederlaag

Vervolgens was het aan FC Groningen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Al met al een regelmatige nederlaag voor de ploeg van coach Danny Buijs die op drie punten blijft staan, nu uit vijf wedstrijden. De groen-witten staan daarmee op de zeventiende plaats in de eredivisie. Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen AZ.