Politie rolt zeven hennepkwekerijen op in 'actieweek'; zes aanhoudingen (update)

In onze provincie zijn maandag zeven hennepkwekerijen opgerold. Dat is in het kader van een speciale 'hennep-actieweek' van de politie en energiebedrijf Enexis tegen hennepteelt en de productie van harddrugs.
Het gaat onder meer om kwekerijen aan de H.M. Brouwerstraat in Winschoten, aan de Godekenheerd in Stad en in Finsterwolde. In totaal zijn hierbij zes mensen opgepakt. In Winschoten is een sportauto in beslag genomen.

Rest van de week

Maandag deed de politie invallen op twintig locaties in onze provincie, bij zeven werd dus hennep aangetroffen. Ook werd op zeven adressen illegaal stroom afgetapt, laat districtschef Naomi Hoekstra weten.
Verwacht wordt dat er in de rest van de week nog meer zullen volgen. Ook in Friesland en Drenthe heeft de politie al meerdere kwekerijen opgerold.

Actieweek

De politie is het hele jaar door bezig met het oprollen van wietkwekerijen, maar hoopt deze week een extra slag te kunnen slaan, vertelt Hoekstra. 'In een week als deze bundelen we de krachten met bijvoorbeeld woningcorporaties.'