Verhuizing van Action in Pekela moet zes ton kosten

© Google Streetview
De verhuizing van de Action in Oude Pekela gaat naar verwachting 600.000 euro kosten. De gemeente Pekela wil het huidige pand van de Action kopen, om het vervolgens zo snel mogelijk met de grond gelijk te maken.
Hierdoor kan de Action op korte termijn verhuizen naar winkelcentrum De Helling in Oude Pekela. De winkelketen was daar enkele jaren geleden ook al gevestigd.

Verhuizing Action

In maart dit jaar maakte de gemeente Pekela bekend dat het de Action terug wil halen naar het centrum. Op die manier moeten nagenoeg alle lege plekken in het winkelcentrum gevuld worden. De gemeente zei toe het huidige pand van de Action te kopen, zodat de keten daar op korte termijn kan vertrekken.
De terugkeer van de Action zorgt er volgens de gemeente voor dat het centrum van Oude Pekela aantrekkelijker wordt gemaakt.

260.000 euro

Pekela wil 260.000 euro op tafel leggen. De eigenaar van De Helling draagt 60.000 euro bij, de uiteindelijk grondverkoop van het huidige winkelpand moet een ton opleveren.
Dan komt Pekela nog een kleine twee ton tekort. De hoop voor dat geld is gevestigd op de provincie. De gemeente hoopt dat die partij 180.000 euro subsidie wil bijdragen. De subsidieaanvraag moet voor 1 oktober dit jaar ingediend worden.

Woningen

Er is een aannemelijke kans dat de gemeente besluit om woningen te laten bouwen op de locatie van het huidige pand.
Burgemeester Jaap Kuin: 'Wij willen daar samen met Acantus sociale woningbouw op plaatsen. Aan de ene kant zit je aan het diep, aan de andere kant in het park. Het is een mooie plek om te wonen.'

Dinsdag besluit

Politiek Pekela moet zich aankomende dinsdag over dit onderwerp buigen. De partijen moeten dan besluiten of zij instemmen met de subsidieaanvraag en de vraag om zelf 260.000 euro op tafel te leggen.