Nieuwe lijnen en borden moeten weg langs Van Starkenborghkanaal veiliger maken

De gemeenteraad van Grootegast trekt 67.000 euro uit om de verkeersveiligheid op de weg langs het Van Starkenborghkanaal te verbeteren. Het geld wordt onder meer besteed aan nieuwe belijning en bebording.

De maatregelen worden genomen nadat bij een aantal ernstige ongevallen automobilisten te water raakten en verdronken. De gemeente Zuidhorn en de Friese gemeente Achtkarspelen, die ook aan het Van Starkenborghkanaal liggen, nemen vergelijkbare verkeersmaatregelen.

Geen soelaas

VZ Westerkwartier en GroenLinks stemden dinsdagavond tegen de nieuwe belijning en bebording. Volgens deze partijen bieden de voorgestelde maatregelen geen soelaas om het te water raken van auto's te voorkomen.

Vangrail komt er niet

Naar aanleiding van de recente ongevallen deed de lokale partij VZ Westerkwartier enkele maanden geleden een poging om een vangrail tussen de weg en het kanaal aan te leggen. Dat plan haalde geen meerderheid in de gemeenteraad van Grootegast.

Geen lagere snelheid

Het gemeentebestuur stelde voor om de weg te veranderen in een 60-kilometerweg, maar dat voorstel haalde het dinsdagavond niet. Op de drukke weg, waar ook veel vrachtverkeer langs komt, blijft 80 kilometer per uur de maximum snelheid.

Lees ook:

- Gemeenten willen lagere snelheid langs het Van Starkenborghkanaal
Geen vangrail langs Van Starkenborghkanaal bij Gaarkeuken
Vrouw die met auto te water raakte: 'Er moet iets gebeuren'

Meer over dit onderwerp:
GROOTEGAST
Deel dit artikel:

Recent nieuws