Directeur van Wildlands vertrekt per direct

Wildlands
Wildlands © Anne-Wil Meulman/RTV Noord
Algemeen directeur Frankwin van Beers vertrekt bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen.
Van Beers heeft er bijna negen jaar gewerkt.

Per direct

Van Beers vertrekt per direct, maar hij is nog wel 'beschikbaar om zijn kennis over te dragen op een opvolger'.
De raad van commissarissen van Wildlands stelt dat Van Beers ervoor gezorgd heeft dat Wildlands 'op tijd en binnen budget' is gerealiseerd. 'Voor zijn tomeloze inzet, energie en vooral voortdurende focus op het belang van Wildlands en het Atlas theater, hebben wij enorm veel respect en zijn wij hem zeer dankbaar. Wij wensen hem dan ook alle goeds', aldus Marcel Schonenberg namens de raad van commissarissen.
De raad van commissarissen verwacht op korte termijn een interim directeur te kunnen aanstellen, in afwachting van de benoeming van een opvolger.

Halvering abonnementhouders

Ondanks deze complimenten, staat de opvolger van Dierenpark Emmen er financieel gezien niet goed voor. Over 2017 leed Wildlands een verlies van 1,8 miljoen euro en trok het 400.000 bezoekers minder dan in het openingsjaar. Het aantal abonnementhouders liep ook fors terug: van 70.000 in 2016 naar 31.000 in 2017.

Gemeente wil nieuw bedrijfsplan

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2017, afgelopen mei, sprak de gemeente Emmen haar bezorgdheid uit over het dierenpark. De gemeente draagt een risico van 60 miljoen euro en houdt er rekening mee dat het financiële risico gaat toenemen.
De gemeente drong aan op een nieuw bedrijfsplan voor kostenbesparing en meer bezoekers. Dat plan zou in augustus moeten worden ingediend, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Vorige week werd bekend dat Wildlands meer tijd nodig heeft voor het plan.