Tijd van verrassende winnares RUN Winschoten alsnog erkend

© RTV Noord
De tijd waarmee atlete Hinke Schokker anderhalve week geleden de RUN van Winschoten won is officieel erkend door de Atletiekunie.
De 34-jarige Friezin zorgde op 8 september voor een stunt door de 100 kilometer bij de vrouwen te winnen in een tijd van 8 uur en 34 seconden.

Geen NK-titel

Maar omdat ze geen wedstrijdlicentie had, ging de Nederlandse titel aan haar neus voorbij en werd de tijd niet officieel erkend. Dat is nu alsnog gebeurd.
'Al weet ik eerlijk gezegd niet zo goed wat dit nu betekent', zegt Schokker. 'Ik kreeg nog wel een bericht van Sameena (Van der Mijden, die de Nederlandse titel pakte - red.) dat ze de medaille wel aan mij wilde geven, maar dat wil ik helemaal niet.'
Van der Mijden blijft ondanks de erkenning van de tijd van Schokker gewoon in de boeken staan als nationaal kampioene op de 100 kilometer.