Lopend Vuur: Buiten roken moet mogen

Roken in de buitenlucht
Roken in de buitenlucht © cherylholt / pixabay
Een landelijke rookprimeur voor Groningen. Als de gemeenteraad er mee instemt, is Groningen straks de eerste gemeente waar roken op straat, in bepaalde gebieden, verboden is.
De rookvrije zones komen bij openbare gebouwen als theaters en ziekenhuizen. Ook speeltuinen staan in die lijst. Volgens de gemeente Groningen zijn er al dertig organisaties die de openbare ruimte rond hun gebouw rookvrij willen maken.
In de jaren '70 en '80 mocht je overal roken. Toen was ook niet veel bekend over de gevaren van roken. In de loop der tijd is het aantal plekken waar je mag roken flink beperkt. In restaurants is het bijvoorbeeld al jaren verboden. Een deel van de openbare ruimte in Groningen lijkt daar nu bij te komen.
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Vind jij het goed dat Groningen voorop loopt in de strijd tegen roken? Of gaat dit te ver? Praat mee op onze facebookpagina of via 050-3188288. Je kunt ook stemmen via de Instagram-app in de Stories.

Wegenkaart

Wie heeft er nog een wegenkaart in de auto liggen? Van de 3.410 stemmers op ons Lopend Vuur van woensdag is dat nog 67%. Ongeveer 33% van de stemmers heeft er geen meer.
We vroegen ook wat je het meest gebruikt om te navigeren. De uitslag: