Groningen pakt uit voor Duitsers op 'Tag der Deutschen Einheit'

© Archief RTV Noord
Groningen is er alles aan gelegen om het op 3 oktober de Duitse gasten naar de zin te maken. Onze Oosterburen vieren dan de Tag der Deutschen Einheit en komen massaal naar Stad.
De gemeente Groningen, de Groningen City Club en Marketing Groningen organiseren daarom extra activiteiten.

Allerlei markten

Zo worden er extra markten georganiseerd. Op de Grote Markt komt een speciale vintage & designmarkt met een breed aanbod van kleding, meubels, accessoires en vinyl.
De warenmarkt op de Vismarkt heeft een uitgebreid aanbod van verse producten en wordt aangevuld met demonstraties van diverse standwerkers.
Daarnaast is er een waddenmarkt, waar diverse producten uit het Waddengebied worden gepresenteerd. En ook is er nog ruimte voor een markt met noordelijke streekproducten.

Stormbaan

Voor de kinderen worden ook diverse activiteiten georganiseerd. Naast deze activiteiten kunnen de kinderen ook hun energie kwijt op een stormbaan van vijftig meter of op de opblaasbare klimwand van negen meter hoog.
Het geheel wordt omlijst met muziek op de Grote Markt. De swingende mobiele act Blaas of Glory zal op verschillende plekken in de binnenstad te zien zijn.