Beelden faillissement BV Veendam ontroeren opnieuw

De beelden van het faillissement van BV Veendam raken regisseur Harm-Ydo Hilberdink opnieuw. Hij werkt op dit moment aan een opera over het Veendam na het faillissement. Dat - en meer - in Noord Vandaag.
In dit artikel zetten we de leukste en belangrijkste fragmenten uit Noord Vandaag op een rij. Noord Vandaag wordt elke doordeweekse dag uitgezonden vanaf 18.00 uur op TV Noord.

1. Emoties om het einde

De voetbalopera Veendammer Wind moet volgend jaar duizenden bezoekers naar de Langeleegte trekken. Erwin De kick-off was vandaag.

2. Verder met versterking?

Na een half jaar van stilstand komt er weer beweging in de versterkingsoperatie. Er wordt zo snel mogelijk begonnen met de versterking van enkele honderden huizen.

3. Antwoorden in Korrewegzaak?

Twaalf jaar cel en TBS met dwangverpleging. Dat eiste het Openbaar ministerie vandaag tegen de Korrewegschutter. Zonder aanleiding schoot de verdachte in oktober vorig jaar een student van zijn fiets.

4. Weer scheuren in Nicolaïkerk

Beppie is in Appingedam. De historische Nicolaïkerk heeft weer te duidelijk zichtbare scheuren door aardbevingen.

5. Duitser is eindelijk Nederlander

Paul Genzel uit Foxhol mag zich eindelijk Nederlander noemen. Hij had tot nu toe de Duitse nationaliteit. Wij kenden hem al langer.
Bekijk de uitzending hierboven of via Uitzending Gemist