PVV-raadslid Delfzijl stapt op

© PVV Delfzijl
PVV'er Emil Smeding stapt op als raadslid van de gemeente Delfzijl. Aanleiding is een omstreden reactie op Facebook over een brand in het azc in Ter Apel. Hij schreef: 'Blussen met benzine!'
'Gelet op alle commotie, die is ontstaan vanwege mijn reacties op Facebook, heb ik besloten om mij terug te trekken uit de gemeenteraad van Delfzijl en mijn taken over te dragen aan de heer Schanssema', schrijft Smeding in een verklaring.

Op het matje

Burgemeester Gerard Beukema liet donderdagavond weten erg geschrokken te zijn van de reactie. Smeding zou op korte termijn op het matje moeten komen bij hem. Raadspartijen lieten weten de reactie 'schandalig' en 'buiten proporties' te vinden.

Eigen beslissing

Smeding heeft nog niet met de burgemeester gesproken. 'Het was mijn eigen beslissing om op te stappen', zegt hij. Verder wil Smeding geen reactie meer geven. 'Alles wat ik wilde zeggen, is al gezegd.'
Smeding was lijsttrekker voor de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen jaar in Delfzijl en behaalde één zetel. Hij wordt opgevolgd door de nummer 2 op de lijst Johan Schanssema.

5 voor 12

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn bij de lokale PVV-afdeling in Delfzijl. Al voor de gemeenteraadsverkiezingen stapten enkele kandidaten uit onvrede uit de partij. Ze gingen verder onder de naam 5 voor 12, maar die partij haalde geen raadszetel.