Dit weekend minder treinen van en naar Groningen

Minder treinen van en naar Stad
Minder treinen van en naar Stad © Dennis Venema
Komend weekend rijden er geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn, Delfzijl en Roodeschool. Dat komt door geplande werkzaamheden aan de spoorwegovergang op de Paterswoldseweg in Stad.
Treinverkeer is daardoor niet mogelijk: er worden bussen ingezet. Het hele weekend rijden er alleen stoptreinen tussen Zuidhorn en Leeuwarden: de sneltreinen rijden volgens de reisplanner van NS niet.
De treinen op de trajecten Groningen-Zuidhorn, Groningen-Delfzijl en Groningen-Roodeschool/Eemshaven niet vanaf vrijdagnacht 00:20 uur tot en met zondag.

Onderdoorgang

De werkzaamheden van dit weekend moeten ervoor zorgen dat de spoorwegovergang op de Paterswoldseweg uiteindelijk verdwijnt: auto-, fiets- en wandelverkeer gaat dan onder het spoor door. In oktober volgen er grotere werkzaamheden aan het traject, zegt een woordvoerder van ProRail.

Extra sneltrein

De werkzaamheden zijn er om op den duur een extra sneltrein te laten rijden tussen Groningen en Leeuwarden. Er komen ook andere maatregelen: zo worden alle perrons op het traject de komende jaren verlengd, en wordt het spoor tussen Hoogkerk en Zuidhorn verdubbeld.
In onderstaande YouTube-video van ProRail staat meer uitleg over het project om een extra sneltrein te laten rijden tussen Groningen en Leeuwarden.