Massagetherapeut veroordeeld voor aanranding

© Jos Schuurman/FPS
Een 58-jarige massagetherapeut uit Groningen is voor het aanranden van een vrouw veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur. Hiervan is de helft voorwaardelijk.
De vrouw kwam in juni van vorig jaar met haar dochter naar de praktijk van de masseur. Beiden ondergingen een behandeling, afzonderlijk van elkaar. Daarbij wachtten zij in dezelfde ruimte op hun afspraak.
 

'Dit mag ik niet doen'

De moeder lag op haar rug toen ze werd gemasseerd. De masseur sprak tijdens het masseren en zei ineens dat er dingen zijn die hij niet mocht doen 'zoals dit'. Daarbij streek hij over een tepel van de vrouw.
 

Schaamte

De vrouw deed daarna aangifte. Haar dochter zei aanvankelijk dat ze niets had gezien, omdat ze de situatie te gênant vond. Vijf maanden later durfde ze pas het verhaal van haar moeder te bevestigen.
 

Te weinig bewijs

In die periode meldde zich nog een vrouw. Ook haar borsten waren tegen haar wil door de masseur aangeraakt. Haar aangifte wordt niet ondersteund door extra bewijs. 
 

Vrijspraak

Zij had geen getuige die dit kon bevestigen. Voor een veroordeling is meer nodig dan alleen een aangifte. De masseur werd om die reden van deze aanranding vrijgesproken.