Aanpak Ring Zuid doet mee aan burendag met koffie en muffins

Ook Aanpak Ring Zuid, de projectorganisatie die gaat over de verbouwing van de zuidelijke ringweg, doet zaterdagochtend mee aan burendag. Op drie plekken in de stad deelt Aanpak Ring Zuid koffie uit aan buurtbewoners.
Een mevrouw dronk ook een kop koffie en baalt er vooral van dat de werkzaamheden aan de ring langer duren. 'Het is zaak om zo snel mogelijk een goede verbinding te krijgen, want de overlast duurt alleen maar langer voor de bewoners. Dat vind ik wel wat jammer', zegt ze.

Informeren

'Ik ben hier om toch eens te informeren wat ze verder gaan doen', zegt een andere aanwezige. 'Je houdt rekening met de werkzaamheden. Je krijgt bericht als er iets afgesloten wordt.'
'Alleen op zondag is het wel lastig met sport, als je die andere kant niet op kan. En met de spits.' Hij vindt het goed dat de projectorganisatie iets doet met burendag.

Iets terugdoen

'De werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg veroorzaken overlast voor onze buren. We grijpen burendag aan om te luisteren naar vragen en opmerkingen en met koffie en een muffin toch iets terug te doen', zegt Claudia Mulder, woordvoerder van Aanpak Ring Zuid.
Op de muffins staat een vlaggetje met 'bedankt'. Mulder zegt: 'Bedankt voor het begrip, hopen wij.'