Peerd van Ome Loeks verdwenen bij het station (update)

Het Peerd van Ome Loeks staat niet op zijn plek voor het Hoofdstation van Groningen. Het bekende beeld is er van zijn sokkel gehaald.
De reden van de verdwijning is nog niet bekend.
Zo staat het beeld er normaal bij

Tussen 2 en 6 's nachts

Volgens een taxichauffeur, die zowel om 2 uur 's nachts als 6 uur 's ochtends op het station kwam, moet het beeld tussen die uren verdwenen zijn. 'Om twee uur stond ie er nog, in de ochtend niet meer', zegt hij tegen RTV Noord.

Gemeente, onderhoudsbedrijf en politie weten het niet

De gemeente Groningen en het onderhoudsbedrijf staan voorlopig met de mond vol tanden, en zoeken uit wat er achter de verdwijning zit. De politie zegt ervan op de hoogte te zijn, maar er niet mee bezig te zijn. 'Dan moeten ze er eerst een melding over doen bij ons, en dat is nog niet gedaan.'

Pleidooi voor verplaatsing

De verdwijning volgt zo'n twee weken na het voorstel van de politieke partij 100% Groningen om het beeld een andere plek te geven. 'Als je echt trots bent op dit beeld, dan moet je hem op een zichtbare locatie zetten. Midden in de binnenstad', zei lijsttrekker Marjet Woldhuis toen.
Woldhuis zegt nu niks te weten van de verdwijning. 'Ik krijg een hartverzakking! Het zou een mooie campagnestunt geweest zijn hè? Maar ik weet van niks.'

Update 12:41

Bij de redactie heeft een man zich gemeld die de diefstal van het Peerd van Ome Loeks opeist.