Lopend Vuur: De blote borst moet terug

Een feministe op Go Topless Day in Amerika
Een feministe op Go Topless Day in Amerika © Eugene Garcia/EPA
Commotie over het verdwijnen van een schilderij met een ontblote vrouwenborst uit de ontvangsthal van de rechtbank in Almelo.
Inmiddels zijn er kamervragen gesteld door D66 en Forum voor Democratie. Kamerlid Theo Hiddema zegt in De Telegraaf: 'Het optreden van de rechtbank komt kennelijk voort uit verregaand puritanisme en getuigt van redeloze huiver voor afkeuring uit de kring van snel gekwetste fatsoensapostelen.'
Het verwijderde schilderij. Foto: Rechtbank Overijssel
Het kunstwerk hing al 26 jaar in de rechtbank en werd na een paar recente klachten weggehaald.

Borstvoeding

In ons land lijken we de laatste jaren preutser te worden. Topless zonnen op het strand gebeurt bijna niet meer en steeds meer vrouwen worden er op aangesproken als ze in het openbaar borstvoeding geven.
De komst van mobieltjes en sociale media, en daarmee de angst voor het online publiceren van foto's die je liever privé houdt, lijkt ook een rol in te spelen.

Ons Lopend Vuur van vandaag:

Praat mee!

Praat mee op onze facebookpagina of via 050-3188288. Je kunt ook stemmen via de Instagram-app in de Stories.

Benzineprijzen

In ons Lopend Vuur van dinsdag hadden we het over de stijgende benzineprijzen. Het was een close call, want een kleine meerderheid (55 procent) geeft aan dat ze de auto niet laten staan ondanks de hogere benzineprijzen.
Ook vroegen we op welke brandstof jouw auto rijdt. Bijna tachtig procent gaf 'benzine' als antwoord. Diesel is een goede nummer twee met zestien procent.