Rondje Groningen: werken aan een veiligere weg

Leerlingen hangen een verkeersbord op in Pieterburen
Leerlingen hangen een verkeersbord op in Pieterburen © Roelke Nienhuis
Werken aan of langs de weg, we zien het een paar keer dit Rondje. En de spelers van de FC zijn een koopje op de digitale markt.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (social media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen.

1) Wie kan het zeggen?

Zelf een verkeersbord ontwerpen, dat ook nog echt opgehangen wordt. Wie kan het zeggen? De leerlingen in Pieterburen wel!

2) Eerst ruimen, dan bouwen

De werkzaamheden voor de nieuwbouw in de Florabuurt in Stad zijn aardig onderweg. Vandaag moesten deze bomen wijken voor de bouw van het Oosterparkkwartier. (Beelden Karin van der Meer)

3) Alle onderbroeken verzamelen

En inleveren bij de stichting Straatwijs voor het goede doel.

4) Uit de oude doos

Meer dan 402 jaar geleden is deze tekening gemaakt. Wat herken jij er verder nog op?

5) Voor de liefhebber

FC-supporter maakte een bijzonder hoesje voor zijn telefoon met een afbeelding van de rookmagiër Milko Djurovski. Alleen als je vrouw dan de telefoon over wil nemen, moet die sticker er wel af kunnen....

6) Eem stukje fietsen

Bij Lauwersoog lag een een waterfiets in het water. Niet echt de omgeving om rustig een stukje te gaan (water)fietsen, maar goed voor de conditie zal het zeker zijn.

7) Koopje!

Voor wie interesse heeft in het voetbalspel Fifa 19, waar je ook spelers kunt kopen en verkopen: de spelers van onze FC kosten slechts een prikkie.
Rondje Groningen is er elke werkdag. Check ook ons archief.