Hoogezandster moet vier jaar de cel in voor poging tot doodslag met klauwhamer

Een klauwhamer
Een klauwhamer © Ryan Adams/Flickr (Creative Commons)
Voor het slaan met een klauwhamer op iemands hoofd moet een 32-jarige man uit Hoogezand vier jaar de cel in. Omdat de kans bestond dat het slachtoffer de klap niet overleefde, acht de rechter poging tot doodslag bewezen.
De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie

Worsteling

Het slachtoffer meldde zich op 21 februari samen met een vriend bij de woning van de Hoogezandster. De mannen wilden drugs kopen en de 32-jarige wist wel een adresje. De vriend moest buiten blijven staan en het slachtoffer werd de woning binnengeroepen. Daar ontstond een worsteling. De Hoogezandster zei dat hij bijna werd gewurgd en uit noodweer handelde. Dit acht de rechter niet bewezen.

Bloedende hoofdwond

De Hoogezandster pakte wat hem voor handen kwam en sloeg daarmee zijn belager op het hoofd. Dit bleek een klauwhamer te zijn. Het slachtoffer rende met een bloedende hoofdwond naar buiten. Samen met de wachtende vriend vluchtte hij naar een ander adres in Hoogezand en belde het alarmnummer.

Hamer teruggevonden

De agenten doorzochten de woning van de Hoogezandster, maar vonden de klauwhamer niet. Op aanwijzing van een kennis werd dat voorwerp later in een vijver teruggevonden.