Nieuwe dreun voor FC Groningen: uitschakeling in beker

FC Groningen heeft ook in de KNVB Beker een bittere pil geslikt. De uiterst moeizaam presterende ploeg van Danny Buijs verloor in de openingsronde van eerstedivisionist FC Twente: 0-2.

Domper

Voor FC Groningen is de uitschakeling een nieuwe domper na enkele roerige dagen. De groen-witte brigade ging tijdens de voorbije speelronde thuis onderuit tegen AZ (1-3). Door die nederlaag staat de FC na zes speelronden op de laatste plaats van de ranglijst. Na de wedstrijd misdroeg Sergio Padt zich in de trein. De doelman moest een nacht op het politiebureau doorbrengen en raakte zijn aanvoerdersband kwijt.

Zorgwekkend

Een overwinning op Twente had de FC in rustiger vaarwater moeten brengen, maar de situatie is door de uitschakeling nog zorgwekkender geworden. Tegen de verhouding in kwamen de gasten uit Enschede op slag van rust op voorsprong. Javier Espinoza kreeg alle vrijheid om de veelbesproken Sergio Padt te passeren.

Dalend niveau

Voor de pauze speelde de FC al niet best, maar in de tweede helft daalde viel het niveau veder. In de eerste minuten van de tweede helft ontsnapte FC Groningen twee keer aan een nieuwe tegengoal. Eerst trof Aitor de paal, daarna herhaalde Espinosa dat voorbeeld.

Geen comeback

Via Peet Bijen scoorde Twente in de 68e minuut alsnog. De verdediger knikte binnen uit een vrije trap. Padt maakte bij het tegendoelpunt bepaald geen sterke indruk. In het restant van het duel behoorde een comeback van de FC geen moment tot de mogelijkheden. Door de uitschakeling in het bekertoernooi moet de FC zich volledig richten op de competitie.