Moreira redt punt namens FC Groningen tegen Utrecht

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Invaller Mendes Moreira maakte een kwartier voor tijd de openingstreffer van Van de Streek ongedaan.

Rode kaart

FC Utrecht stond op dat moment met een man minder op het veld na een rode kaart voor Gustafson. Op basis van de tweede helft was de puntendeling verdiend. Breij schoot bij een 0-1 achterstand op de lat, Gustafson raakte met een ziedend schot de paal.

Geen zelfvertrouwen

In de eerste helft speelde FC Groningen zonder enig zelfvertrouwen. Toen Van de Streek na een goede aanval de 0-1 binnen tikte leek het een hele zware middag te worden voor de thuisploeg.

Genadeklap blijft uit

Utrecht vergat echter de genadeklap uit te delen en de ploeg van coach Danny Buijs kwam verbeten uit de kleedkamer op zoek naar de gelijkmaker. Michael Breij schoot op de lat, aan de andere kant raakte Gustafson zoals gememoreerd de paal.

Betwiste rode kaart

Discutabel moment was de rode kaart voor de Zweed van FC Utrecht. Gustafson ging hard door op Memisevic, maar het was geen uitsluiting waard. Scheidsrechter Bas Nijhuis oordeelde anders, stuurde de vormgever van Utrecht weg en zo kon Groningen de laatste twintig minuten met hernieuwde energie op jacht naar de gelijkmaker.

Opluchting

Moreira zorgde vervolgens voor een golf van opluchting door een kwartier voor tijd de verdiende 1-1 tegen de touwen te werken. Groningen perste er nog een slotoffensief uit, maar de grootste kans viel aan de andere kant toen Gavory in blessuretijd op de paal schoot.

Voorlaatste

FC Groningen verlaat door deze puntendeling de laatste plaats in de eredivisie en staat nu zeventiende met vier punten uit zeven wedstrijden. Aanstaande zaterdag staat voor de Groningers de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma.