GHHC delft onderspit in degradatiekraker

Susan Keuning (uiterst rechts) komt net tekort voor een tip-in na een afgeslagen strafcorner © Jacob Gunter
De hockeysters van GHHC hebben zondagmiddag de uitwedstrijd in de onderste regionen van de hoofdklasse tegen Bloemendaal met 1-0 verloren.

Beslissende goal

De enige en dus winnende treffer werd al gescoord in de derde minuut uit een benutte strafbal door de Argentijnse Pilar Romang. Op basis van de gehele wedstrijd had GHHC volgens coach Julian Steen een punt verdiend.

Kans

Na de vroege tegengoal waren de Groningers vooral in het tweede kwart een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. De grootste kans kwam na een strafcorner van Willemijn Bos. Susan Keuning kwam net tekort om de rebound in te tikken.

Zes corners

De wedstrijd ging na de pauze gelijk op met weinig uitgesproken kansen. De bezoekers kregen in totaal zes strafcorners, maar wisten hierin te weinig variatie aan te brengen om tot scoren te komen.

Programma

GHHC blijft hekkensluiter in de hoofdklasse met één punt uit zes wedstrijden. Aanstaande vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst SCHC op het programma.