Gronings stel wint ruim 1,2 miljoen euro bij Miljoenenjacht (update)

Een Gronings stel dat woont in de Wegalaan in Groningen heeft zondagavond ruim 1,2 miljoen euro gewonnen in het RTL-programma 'Postcodeloterij Miljoenenjacht'.
In de spelshow had deelnemer Pascal uit Meerssen (Limburg) met het zogeheten 'kofferspel' 1.026.000 euro gewonnen. Dat gebeurde in een finale waarin alles hem meezat.

Gouden koffertje

Het Groningse koppel Johann en Sally, dat twee kinderen heeft van 3 en 5 jaar oud, werd daarna live op televisie verrast met een bezoek van Winston Gerschtanowitz.
Hij stond voor de deur met het gouden koffertje waarin een deelnemer aan de Postcodeloterij met hetzelfde bedrag wordt beloond als de winnaar in de studio.

'Ongeloof, dat dit ons overkomt'

'Wat is het eerste dat door je heen gaat?' vraagt Gerschtanowitz. 'Ongeloof. Dat dit ons overkomt', zegt Sally, die begon te huilen.
'Dit meen je niet', is de eerste reactie van Johann. 'Jullie leven gaat veranderen', zegt Winston Gerschtanowitz. 'Klopt dat?' 'Ja', reageert Johann nog altijd verbouwereerd. De twee zijn elders een huis aan het bouwen, maar spelen nog mee op hun huidige adres.

Nog hoger

Na de uitzending bleek dat de prijs voor de familie zelfs nog hoger wordt.
Iedereen die met postcode 9742 NA meespeelt in de loterij, mag nog eens een bedrag van 1.026.000 euro verdelen. In totaal zijn dit acht deelnemers, die bedragen winnen tussen de 92.272 en 279.818 euro.
Omdat Johann en Sally meespelen met drie loten, delen zij ook mee in déze prijs. Ze mogen daardoor nog eens 186.545 euro optellen bij de prijs van 1.026.000 euro, laat de Nationale Postcode Loterij weten.

Kansspelbelasting

Over het totale prijzengeld van 1.212.545 euro moeten zij wel 30,1 procent kansspelbelasting betalen. Daardoor blijft 847.569 euro over.