Rondje Groningen: Galway United uit, altijd lastig

Beelden van 32 jaar geleden, toen de FC in Ierland speelde
Beelden van 32 jaar geleden, toen de FC in Ierland speelde © RTÉ Archives/Twitter
Wat hebben Nobelprijswinnaar Ben Feringa, Arjen Lubach, Ibralo en Pape Matar en Peter Houtman met elkaar gemeen? Precies, ze zijn allemaal present in deze maandageditie van Rondje Groningen.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (social media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen.

1) Foutje van Lubach

Dat ons Groningers natuurlijk massaal opviel (of niet).

2) Moet de tap bij Vindicat dicht?

Bij andere verenigingen waar stelselmatig betwistbaar alcoholgebruik plaatsvindt, was dit misschien niet helemaal onwaarschijnlijk.

3) Op het goede Padt

FC Groningen-doelman Sergio Padt ontspoorde vorige week in de Arriva-trein, waarna hij een nacht vastzat. Maar met deze NS-conducteurs kan hij het gelukkig wel vinden:

4) Europees voetbal?

Nee, FC Groningen dat een punt pakt.

5) Gebouw vol geheimen

De UK of Universiteitskrant heeft een leuke interactieve presentatie over de zeven geheimen van het 700 jaar oude pand van filosofie aan de RUG.

6) Feringa inspireert ook de jonkies

Als je na het winnen van een Nobelprijs aanhoudend alle lagen van de bevolking aandoet en inspireert, ben je dan een knuffelNobelprijswinnaar?

7) Warm welkom

De Senegalese broers Ibralo en Pape Matar, die twee maanden vastzaten in Zweden, zijn herenigd met hun vader en stiefmoeder. En ze kregen zondagavond een warm welkom.

8) Als Handwerker uit een ander land kwam...

Oké, sorry.

9) De FC in Ierland

Exact 32 jaar geleden speelt de FC Europees tegen Galway United. Na een 5-1 zege in Groningen wordt het 1-3 in het Páirc an Chathánaigh in Ierland. Zo klonk de samenvatting in het Iers.

10) Bullseye

Alvast excuses aan onze mannelijke lezers...oef...
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag. Moi!