Stroomstoring centrum Delfzijl voorbij: winkels weer open (update)

Het winkelcentrum van Delfzijl is maandagmiddag getroffen door een stroomstoring. Het ging om het gebied rond het Vennenplein. Zo'n 300 huizen en winkels werden getroffen.
Rond vier uur 's middags was de storing verholpen.
Een woordvoerder van Enexis laat weten dat een graafmachine een kabel had geraakt.

Winkels tijdelijk dicht

Verschillende winkels gingen vanwege de stroomstoring noodgedwongen dicht, waaronder de Lidl en slagerij Borkhuis.
Slagerij Remko aan het Vennenplein had sinds het middaguur al geen stroom meer. 'Ze hadden bij de graafwerkzaamheden onze kabel geraakt. Toen Enexis dat ging repareren, had ineens rond half drie het hele centrum geen stroom meer', vertelt bedrijfsleider Johan Bakker.

Koelcel

De slager zat bijna vier uur zonder stroom. Bakker stopte zoveel mogelijk vlees in de koelcel, maar kon niet voorkomen dat hij wat moest weggooien: 'Het mag maximaal 7 graden worden, bij kip slechts 4 graden. We probeerden zoveel mogelijk te redden, maar dat lukte niet met alles.' Hij moet nog inventariseren hoe groot de schade is.

Deuren weer open

De winkels in het centrum van Delfzijl waren tijdens de storing gesloten. Nu de stroom er weer op zit, zijn ze allemaal weer open.

Treinverkeer

Het treinverkeer tussen Stedum en Delfzijl ligt nog wel stil. Volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail komt dit ook door de stroomstoring. Arriva zet bussen in.