Veranderingen bij Digitenne: nieuw kastje nodig voor RTV Noord

RTV Noord ontvangen via gratis Digitenne? Dat wordt lastig...
RTV Noord ontvangen via gratis Digitenne? Dat wordt lastig... © Pexels
Mensen die een oud kastje van Digitenne hebben staan en niet betalen voor een abonnement, kunnen sinds vannacht geen publieke omroepen en RTV Noord meer ontvangen.
Wie voor het abonnement betaalt, heeft nergens last van.

Overstap naar HD

KPN, de provider van Digitenne, stapt over naar een HD-signaal voor een hogere kwaliteit beeld. Het oude Digitenne werd uitgezonden in de lage beeldkwaliteit SD.
Om Digitenne in HD te kunnen ontvangen, is een nieuwe decoder nodig. Die krijgen betalende abonnees van Digitenne toegestuurd.

Wanneer kan je weer RTV Noord ontvangen?

Wie geen lopend abonnement heeft op Digitenne, maar nog wel een kastje heeft staan, krijgt echter geen nieuwe decoder toegestuurd. Die groep kijkers ontvangt sinds vannacht geen RTV Noord en publieke omroepen meer.
Wie RTV Noord en de publieke omroepen wil blijven ontvangen, kan volgens KPN het best naar de elektronicawinkel om een nieuwe decoder te kopen. Wie die heeft, kan ook zonder abonnement dan weer naar Noord en NPO 1, 2 en 3 kijken.

Kijken via de app en online

Wie in tussentijd RTV Noord wil blijven kijken, kan terecht in onze app en op de website: live via RTVNoord.nl/televisie en uitzending gemist op RTVNoord.nl/tvgemist. Daar kan je direct Noord Vandaag, Expeditie Grunnen, het weer van Harma en Klouk terugkijken.
Een algemeen-technische uitleg geeft KPN hier.