Donar verovert Supercup ten koste van Leiden

De basketballers van Donar hebben voor de derde keer in de historie de Supercup veroverd. De Groningers wonnen in MartiniPlaza voor ruim drieduizend toeschouwers met 74-69 van ZZ Leiden.
Een driepunter van Arvin Slagter vlak voor tijd bracht de beslissing. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd bogen de Groningers een achterstand alsnog om.

Moest van ver komen

Het moest van ver komen bij Donar want bij rust stond Leiden nog met 36-44 voor. Ook na het derde kwart stonden de Leidenaren met 56-61 aan de goede kant van de score. Tot de beslissende opleving bij de thuisploeg. Topscorer aan de kant van Donar was Joseph Wall met vijftien punten.

De dubbel

Donar pakte het afgelopen seizoen zowel het landskampioenschap als de beker. In beide finales ging dat ten koste van Leiden. Hierdoor namen beide ploegen het voor de Supercup opnieuw tegen elkaar op.

Historie

Het duel om de Supercup wordt sinds 2011 gespeeld. Donar won deze prijs eerder in 2014 en 2016. Leiden pakte de Supercup in 2011 en 2012.

Landstede

Vorig jaar verloren de Groningers verrassend genoeg het duel om de Supercup. Landstede Basketbal uit Zwolle was toen in MartiniPlaza met 69-77 te sterk.

BAL

Zondagavond begint de competitie voor Donar. Dan spelen de Groningers opnieuw thuis, tegen BAL uit Weert. Ook dat duel is vanaf 19.30 uur live te volgen bij RTV Noord.