Man steekt spugende man neer met schroevendraaier

© Katherine Kerry/Flickr (Creative Commons)
Een man in Groningen ergerde zich zo aan een spugende man, dat hij een schroevendraaier pakte en hem neerstak. De 62-jarige Stadjer moet zijn daad mogelijk bekopen met een gevangenisstraf.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste maandag een celstraf van dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk. Volgens het OM is er sprake van een poging tot doodslag.

Kapsalon

De vriendin van de Stadjer runt in de wijk De Hoogte een kapsalon. De man kluste eind mei in de zaak. Hij ergerde zich aan een buurtgenoot die meerdere keren voor de salon op straat spuugde. De buurtgenoot heeft volgens de verdachte vaker voor overlast bij de salon hebben gezorgd
De verdachte liep met een schroevendraaier in de hand naar buiten. Er werd over en weer geduwd. De 62-jarige viel daarbij op de grond. Beide kemphanen vlogen elkaar opnieuw aan.

Drie keer in de borst

De buurtgenoot werd drie keer in zijn borst gestoken. Volgens een getuige riep de man met de schroevendraaier tegen het slachtoffer: 'Jij moet doodbloeden'.
Volgens de officier van justitie stak de verdachte met kracht met een schroevendraaier in de borst van het slachtoffer. Het slachtoffer had dood kunnen zijn, zei de officier.

'Hij begon'

De 62-jarige man belde niet de hulpdiensten en ging daarna weer verder met zijn klus in de salon. Volgens de advocaat van de Stadjer heeft het slachtoffer ook een rol gespeeld in dit gevecht.
De Stadjer voelt zich niet schuldig, zei hij als laatste woord: 'Hij is begonnen en ik moet hiervoor worden bestraft?' Naast de celstraf eiste de officier een schadevergoeding van 3750 euro voor het slachtoffer.