Celstraf voor seksuele uitbuiting van drugsverslaafde vrouw

© Jos Schuurman/FPS
Voor mensenhandel is een 33-jarige man uit Midwolda veroordeeld tot twee jaar cel. Hiervan zijn acht maanden voorwaardelijk. Hij kreeg de straf opgelegd omdat hij een Tsjechische drugsverslaafde vrouw seksueel heeft uitgebuit.
De vrouw werd vanaf juli 2017 een jaar lang door hem gedwongen zich te prostitueren. Hij regelde de klanten voor haar en bracht haar naar de tippelzone in Groningen. Zij moest de opbrengsten aan hem afstaan.
Ook moest de Tsjechische haar bankpas afstaan. Ze werd daarnaast mishandeld en bedreigd. De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van dertig maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.  

Misbruik

De man en de vrouw hadden aanvankelijk een liefdesrelatie. Beiden waren verslaafd aan drugs en alles wat aan geld binnenkwam ging op aan de verdovende middelen. De vrouw werkte al in de prostitutie en had geen vast woonadres.
De rechter vond dat de man misbruik maakte van de kwetsbare positie van de vrouw. Ze had geen andere keuze dan in de prostitutie te blijven werken. De straf viel lager uit, omdat de rechter minder bewezen acht dan de officier.