Rondje Groningen: Drugs in Winschoten?

Is het zo makkelijk om drugs te vinden in het Winschoter bos?
Is het zo makkelijk om drugs te vinden in het Winschoter bos? © YouTube
Wat is soms knuffelig, soms smerig, soms lastig, maar altijd geliefd? Maak kennis met Doerak de universiteitskat - én meer in Rondje Groningen.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (social media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen.

1) Lohues buigt nederig naar Brussel

Het duurde slechts dertig jaar voordat de taal waarin hij leeft - het Nedersaksisch, waaronder Drents en Gronings, werd erkend door Brussel. Ja, het is cynisch bedoeld.

2) Komt Hudson's Bay toch naar Groningen?

3) Nieuwe verbindingsgroep op de RUG

Een ondertussen op onze Uni: een nieuw platform waardoor jonge promovendi met elkaar in contact blijven en elkaar kunnen versterken. Wat weer heel anders is dan de bestaande Young Academy, natuurlijk.

4) Kat komt collegezaal binnen

Over verbinding op de Universiteit gesproken: maak kennis met Doerak, dé huiskat van de RUG. Hij deinst er inmiddels zelfs niet meer voor terug de collegezaal binnen te struinen.

5) De universiteit houdt ook van Doerak...

De zeven jaar oude pluisbol houdt van de universiteit, en andersom is het al niet anders. Hij heeft ruim 1600 fans op Instagram, waar hij wordt gespot en vastgelegd als...
Hij op het huiswerk ligt.
Verstoppertje speelt.
... en waarschijnlijk niet zo heel fris ruikt.
Of hij net zo slim is als de meeste studenten...

6) Flinke champignon

Martin is ermee gaan golven.

7) Oude schilderijen weer tot leven met Varkentje Rund

Michiel Hoving, de tekenaar van Varkentje Rund, koopt oude 'broddelwerkjes' op en kliedert er een hilarisch Varkentje Rund-tafereel bovenop. Wil je ze nu wel aan de muur?

8) Drugs in Winschoten?

Het is de titel van een kakelverse video van 'Een Random Kanaal Op Het WWW' waarin Manuel, Maurice en Jack 'experimentele, illegale en entertainende' dingen doen. Is het echt? Een schoolproject? Een mockumentary?
Met dat raadsel laten we jullie achter vandaag. Tot morgen!
Rondje Groningen is elke doordeweekse dag. Mogguh!