Topsportzorgcentrum wordt vernoemd naar Arjen Robben

Nijland, Robben en Kemkers (vlnr) bij de start van de bouw
Nijland, Robben en Kemkers (vlnr) bij de start van de bouw © JK Beeld
Het Topsportzorgcentrum van FC Groningen, dat zaterdag officieel wordt geopend door Arjen Robben, wordt ook naar hem vernoemd.
Wat de exacte naam wordt is nog niet duidelijk, maar het staat vast dat de naam van de Bedumer aan het multifunctionele gebouw wordt verbonden. Dat melden verschillende betrokkenen rondom het project.
FC Groningen-directeur Hans Nijland wil dit niet bevestigen. Ook is er sprake van dat een bedrijf zich verbindt aan de naam, maar daar wordt nog aan gewerkt. Ook hierover wil Nijland niets kwijt.

Voorbeeld

Alfred Welink, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO NCW-Noord, dat al gebruik maakt van het gebouw, is zeer positief: 'Prachtig. Arjen is een voorbeeld van wat je met ambitie kunt bereiken en dat kan een voorbeeld zijn voor heel veel mensen en bedrijven.'
Het brengt verplichtingen met zich mee en daar zullen we Arjen aan houden!
VNO-NCW Noord-voorzitter Alfred Welink
Robben verbindt niet alleen zijn naam aan het gebouw. Er komt meer bij kijken, vindt Welink: 'Het brengt wel een aantal verplichtingen met zich mee, en daar zullen we Arjen zeker aan houden! Bijvoorbeeld mee op werkbezoeken en dergelijke.'

Bedrijfsnaam?

Dat er eventueel ook nog een bedrijfsnaam op het pand komt te staan, heeft niet de voorkeur van Welink: 'Dat zou ik niet doen. Het maakt het minder sterk en je moet het direct goed doen, in mijn ogen.'
Zaterdag opent Robben het pand op sportpark Corpus den Hoorn in Stad. Vanaf 16:00 uur wordt dan duidelijk welke naam er precies op het pand komt te hangen.

Multifunctioneel

Het gebouw krijgt onder meer een multifunctionele trainingshal voor topsporters, een sprintbaan van veertig meter en een ruimte voor krachttraining. De onderste verdieping is geheel van FC Groningen. Op de andere drie verdiepingen komen kantoren, het spelershome van de FC, horeca en een wetenschappelijk kenniscentrum.