Stadslyceum blaast slaapactie voor Sulawesi af door te veel aanmeldingen

Het H.N. Werkman Stadslyceum blaast de slaapactie af vanwege het grote aantal aanmeldingen
Het H.N. Werkman Stadslyceum blaast de slaapactie af vanwege het grote aantal aanmeldingen © Henk-Jan van der Klis/Flickr Creative Commons.
De slaapactie die leerlingen van het H.N. Werkman Stadslyceum zouden houden voor slachtoffers van de tsunami op Sulawesi, gaat niet door. De school kan vanwege het grote aantal aanmeldingen de veiligheid van de deelnemers niet garanderen.
De slaapactie zou vrijdagavond worden gehouden. Enkele leerlingen van atheneum 4 hadden daarvoor het plan opgevat.

Groot succes

'Het initiatief begon klein en overzichtelijk, maar mede door de overweldigende belangstelling van regionale en landelijke (social) media en door de actieve wervingsacties heeft het project een enorme omvang gekregen. Meer dan driehonderd leerlingen hebben zich inmiddels aangemeld', schrijft rector Co Tammeling in een mail aan leerlingen en ouders.
De school kan de veiligheid daarom niet meer garanderen en heeft de actie tot haar spijt moeten afblazen. Volgens de schooldirectie hebben de initiatiefnemers teleurgesteld, maar ook begripvol gereageerd op het besluit.

School doet donatie

Omdat het Stadslyceum toch nog iets wil doen voor de slachtoffers, wordt leerlingen en personeelsleden gevraagd het entreegeld voor de actie alsnog te doneren. De schooldirectie belooft bovendien een ruimhartige donatie te doen aan giro 555.