Groninger musicalproducent Soldaat van Oranje geridderd

De geboren Groninger Fred Boot is als musicalproducent woensdag koninklijk onderscheiden
De geboren Groninger Fred Boot is als musicalproducent woensdag koninklijk onderscheiden © Samuel van Leeuwen
Musicalproducent Fred Boot, geboren en getogen in de stad Groningen, heeft woensdag een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn musical 'Soldaat van Oranje'. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Dat gebeurde exact acht jaar na de eerste try-out van de musical, gebaseerd op de film en het boek van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfsema. Boot kreeg het lintje na afloop van de jubileumvoorstelling overhandigd door de burgemeester van Katwijk, Cornelis Visser.

Belangrijke bijdrage

'Door de musical en de bijbehorende educatieve activiteiten heeft u een belangrijke bijdrage geleverd op het terrein van theater en musical, aan het gedenken en herdenken van de Tweede Wereldoorlog en aan de bewustwording van met name jongeren op de thema's opofferingsgezindheid, eergevoel, trouw en loyaliteit', zei Visser in zijn toespraak.
'Soldaat van Oranje' is de langstlopende musical in Nederland. De voorstellingen trokken al 2,7 miljoen mensen naar de TheaterHangaar op het voormalige vliegveld Valkenburg bij Katwijk.