8000 Groningers met huurwoning claimen immateriële schade

Huurwoningen in Opwierde-Zuid
Huurwoningen in Opwierde-Zuid © Martin Drent/RTV Noord
Voor de claim wegens immateriële schade door aardbevingen als gevolg van gaswinning hebben zich 8000 Groningers gemeld. Dat meldt de Woonbond.
De bond heeft zich met zeven huurdersorganisaties ingezet voor inwoners die vinden dat 'de verstoring van hun woongenot gecompenseerd moet worden'.
In het bevingsgebied staan naar schatting 30.000 huurwoningen. Volgens de organisaties gaat het in de discussie over schadevergoeding vaak om huiseigenaren en zijn huurders in het bevingsgebied een vergeten groep slachtoffers.
'Er zijn veel huurders van wie het leven wordt beheerst door de bevingen en dat moet worden gecompenseerd', aldus interim-directeur Paulus Jansen van de bond.
Adviseur Sylvo Gaastra van de Woonbond heeft nog wel kritiek op de woningcorporaties in het gebied: 'Er zijn twee corporaties die ons heel veel steun hebben gegeven, Groninger Huis en SUW uit Uithuizermeeden.'
'Maar de rest is iets meer afwachtend. Dat is wel teleurstellend, ik had iets meer support verwacht van de anderen. Het contact was er wel, maar toen het spannend begon te worden liepen de visies wat uiteen.'