Boer Bijmolt krijgt schadevergoeding en is tevreden (update)

Boer Bijmolt bij de overgang
Boer Bijmolt bij de overgang © Jasmijn Wijnbergen/RTV Noord
Boer Henk Bijmolt uit Tjamsweer is tevreden: het beschadigde Dominee Christophoripad wordt hersteld én hij krijgt 1700 euro voor beschadigingen aan zijn weiland.
Weg en weiland raakten beschadigd door werkzaamheden van netbeheerder Enexis. Die legde stroomkabels aan door het land van Bijmolt, om van een onbeveiligde overgang een beveiligde te maken.

Eis

Bijmolt maakt dagelijks gebruik van het pad en zorgt ook voor het onderhoud ervan. De eis aan Enexis om alles weer in oude staat te herstellen liep volgens hem op niets uit. Enexis zei wel het pad te hebben hersteld, maar dat was volgens Bijmolt niet goed uitgevoerd. Ook het schadevergoedingsaanbod voor het weiland was in zijn ogen onvoldoende.
Bijmolt dreigde zelfs de stroomkabels weer op te graven en los te koppelen. Enexis verwees ondertussen naar de gemeente Appingedam, de eigenaar van het Christophoripad.

'Eind goed, al goed'

Overleg tussen de netbeheerder en de gemeente, overigens zonder de aanwezigheid van Bijmolt, leidde vrijdag tot een oplossing. 'Eind goed, al goed. Maar het is te gek voor woorden dat het zo moest gaan. Het is gewoon idioot', zegt Bijmolt geëmotioneerd.
'Ik ben des duivels. Ze hebben me gewoon voor het zootje gehad. Maar ik ben blij dat het nu opgelost is.'

Kou uit de lucht

En dat vinden Enexis en de gemeente ook. Ze melden beide dat ze blij zijn dat er een oplossing is gevonden en dat de kou nu uit de lucht is.