Eltjo Dijkhuis voert Gemeentebelangen Het Hogeland aan vanaf plek 2

© RTV Noord\Jeroen Berkenbosch
Het is Gemeentebelangen Het Hogeland niet gelukt om Harald Bouman van de lijst te halen. Hierdoor staat de nieuwe lijsttrekker, Eltjo Dijkhuis, van de partij op de nummer twee.
Het centraal stembureau voor de verkiezingen van Het Hogeland heeft bekend gemaakt dat de lijst van Gemeentebelangen ongewijzigd blijft.

Burgemeester

De nummer één op de lijst Harald Bouman vertrekt voor een baan als burgemeester naar de gemeente Noordoostpolder. Maar toen dit bekend is geworden had de partij de kieslijst al ingeleverd bij het Centraal Stembureau. Wijzigen bleek niet meer mogelijk. Gemeentebelangen heeft dit nog wel geprobeerd.
Harald Bouman heeft ook nog geprobeerd via een brief aan het Centraal Stembureau hem van de kieslijst te halen.

Kieswet

Burgemeester Marijke van Beek, hoofd van het Centrale Stembureau, liet weten dat dit volgens de Kieswet niet mogelijk is.
Naast Gemeentebelangen doen ook de PvdA, CDA, ChristenUnie, VVD, Hogeland Centraal Lokaal, GroenLinks, D66 en de SP mee. Op 21 november 2018 zijn er herindelingsverkiezingen. De gemeenten Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond gaan de fuseren tot de nieuwe gemeente Het Hogeland.