Getuigen: 'Schietpartij in centrum Stad in relationele sfeer'

De politie ter plaatse
De politie ter plaatse © 112 Groningen
Volgens twee getuigen van de schietpartij in een woning aan Tussen Beide Markten in Stad ging daar een ruzie in de relationele sfeer aan vooraf waarbij ook is geschoten.
De 44-jarige verdachte had zijn vriendin uit huis gezet, zeggen twee mannen die er tegenover aan het werk waren tegen verslaggever Peter Steinfort: 'Er lagen ook spullen van haar bij de voordeur van het appartementencomplex. Toen ze terugkwam heeft hij op haar geschoten, zeggen ze. Toen kwam de politie.'

Wapen innemen

Volgens de politie was de bewoner legaal in het bezit van een vuurwapen. Agenten hadden de opdracht het wapen in te nemen omdat hij onlangs betrokken was geweest bij een vechtpartij en kwamen bij hem aan de deur. In zo'n situatie is het standaard procedure dat het wapen van iemand die een vergunning heeft wordt ingenomen.
'In de woning ontstond een situatie waarbij collega's zich genoodzaakt voelden om te schieten', meldt de politie.
Woordvoerder Fred Kammenga van de politie kent het verhaal over de relationele ruzie niet. 'Daar is mij helemaal niks van bekend. Het onderzoek is in volle gang, dan zullen er meer feiten naar boven komen.'

Niet in levensgevaar

De schietpartij vond woensdagmorgen rond tien uur plaats. De 44-jarige man is daarbij gewond geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar.
De straat is afgezet voor onderzoek.

Onderzoek rijksrecherche

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de toedracht. Dat is gebruikelijk als de politie heeft geschoten.
Tussen Beide Markten is de straat tussen de Grote Markt en de Vismarkt.