Koning Willem-Alexander opent ziekenhuis (update)

Koning Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander © Erwin Olaf/RVD
Koning Willem-Alexander opent op woensdag 7 november het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda.
De koning verricht de feestelijke opening samen met dertig inwoners uit de regio. Vervolgens krijgt hij een rondleiding en spreekt hij met medewerkers van het ziekenhuis.

Sinds juni in gebruik

Het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen werd eind juni al in gebruik genomen. De oude locaties in Winschoten en Delfzijl sloten toen definitief de deuren.

Van 4 tot 84 jaar

Inwoners uit de regio Noordoost Groningen konden zich enige maanden geleden aanmelden om de officiële opening te verrichten. Uit de inzendingen zijn dertig Groningers gekozen op basis van de plaats waar zij wonen en op basis van de wensen die zij hebben ingestuurd.
Het gaat volgens het Ommelander Ziekenhuis Groningen om een divers gezelschap uit de hele regio. Van Uithuizen tot Bellingwolde en van Veendam tot Delfzijl. De jongste is 4 en de oudste 84 jaar.
'Het is dus echt een weerspiegeling van onze patiënten en de inwoners van dit gebied', aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Open Dag

Koning Willem-Alexander verricht de openingshandeling op 7 november samen met de dertig Groningers tussen 14.00 en 15.00 uur op het plein voor de hoofdingang van het ziekenhuis in Scheemda. Daarna volgt de rondleiding door het ziekenhuis.
Op zaterdag 10 november vindt tussen 10.00 en 15.00 uur een Open Dag plaats voor alle belangstellenden die het ziekenhuis een keer willen bekijken.