A28 bij Assen tot 16.00 uur afgesloten, verkeer van en naar Stad moet omrijden

De snelweg A28 bij Assen blijft waarschijnlijk een groot deel van de dag afgesloten door een ongeluk waarbij drie vrachtwagens betrokken waren. Dat levert ernstige hinder op voor verkeer van en naar de stad Groningen.
Door het ongeval, dat rond 05.15 uur gebeurde, is een grote ravage ontstaan. De weg ligt ook bezaaid met lading van de vrachtwagens: onder meer bieten. De ANWB meldt dat de weg naar verwachting tot 16.00 uur dicht blijft in beide richtingen.
Aanvankelijk werd gemeld dat er ook poststukken op de weg lagen, maar dat bleek niet het geval. PostNL kreeg daarover veel telefoontjes van bezorgde burgers.
Het ongeval gebeurde in de nacht (Foto: De Vries Media)


zijn bij het ongeluk drie gewonden gevallen. Bij het ongeval was een vrachtwagen van een Gronings transportbedrijf betrokken.

Omleiden

De ANWB adviseert automobilisten tussen Zwolle en Groningen om te rijden, bijvoorbeeld via Heerenveen (A7, A32). Tussen Assen en Groningen wordt het verkeer omgeleid via Veendam, over de N33 en de A7.

Verkeer in Assen muurvast

Volgens Rijkswaterstaat reden vrijdagochtend veel automobilisten dwars door Assen heen, waardoor het verkeer in de stad vastliep. 'We geven mensen het dringende advies de omleidingsroute te volgen. Het heeft geen zin om door Assen te rijden, dan kom je muurvast te staan.'
De afsluiting komt slecht uit, want op de wegen valt na schooltijd drukte te verwachten. Scholen in de regio noord, maar ook in de regio midden beginnen aan een week herfstvakantie.

Vangrail vervangen

Rijkswaterstaat meldt dat los van het bergen en opruimen de vangrail moet worden vervangen. De vrachtwagen waar de bieten in zaten, schoot door de middenvangrail en kantelde.