Robben krijgt rood bij winnend Bayern

Arjen Robben verlaat met gebogen hoofd het veld
Arjen Robben verlaat met gebogen hoofd het veld © Friedemann Vogel/EPA
Arjen Robben verliet zaterdag vroegtijdig het veld in het duel van Bayern München met VFL Wolfsburg. Hij kreeg na krap een uur spelen zijn tweede gele kaart en dus rood.
Voor rust werd hij op de bon geslingerd vanwege een vermeende schwalbe. Na rust tikte hij ver op de helft van de tegenstander het standbeen van middenvelder Elvis Rexhbecajj weg. Een schuldbewuste reactie bracht de scheidsrechter niet op andere gedachten.
Bayern stond op het moment van Robbens rode kaart met 2-0 voor. De nummer twee in de Bundesliga stapte met een 3-1 zege van het veld. De achterstand op koploper Borussia Dortmund blijft hierdoor vier punten.