Dames van GHHC komen snelle achterstand niet te boven

Fieke Hoff (met rugnummer 18) en Susan Keuning van GHHC vieren de treffer van Hoff (3-1)
Fieke Hoff (met rugnummer 18) en Susan Keuning van GHHC vieren de treffer van Hoff (3-1) © Jacob Gunter
De hockeysters van GHHC Groningen hebben zondagmiddag met 5-2 verloren bij Hurley. De Amstelveners kwamen al snel op voorsprong en gaven die niet meer weg.
Al na 18 minuten stond er 3-0 op het scorebord in het voordeel van Hurley. GHHC werd compleet overrompeld, door twee velddoelpunten en een strafcorner.

Tegengoal

Pas na een klein half uur deden de Groningers iets terug, door een velddoelpunt van Fieke Hoff. Een kwartier later was het wederom raak, toen Noor Hakker het doel vond.

Initiatief

Maar na de 3-2 pakte Hurley het initiatief in de wedstrijd terug en liep uit naar 5-2. 'We kunnen het onszelf verwijten dat we zo snel tegen een 3-0 achterstand aankijken,' analyseert coach Julian Steen.

Doen onszelf tekort

'Daarmee doe je jezelf enorm tekort, want ik vind dat wij stappen maken en niet van Hurley hoeven verliezen. We komen vaker in de cirkel en krijgen meer kansen om te scoren. We moeten nu de goede dingen van vandaag meenemen en er volgende week weer staan.'

Hekkensluiter

GHHC is hekkensluiter in de hoofdklasse met twee punten uit tien wedstrijden. Volgende week zondag wacht voor de Groningers de thuiswedstrijd tegen subtopper Amsterdam.