'Groningse zangeres Davine benadeeld door platenmaatschappij'

© RTV Noord
De Groningse zangeres Davine heeft grote problemen met haar platenmaatschappij. De zangeres, die zingt in het Frans, vertelde het zaterdagmiddag in het RTV Noord-radioprogramma Café Martini.
Volgens Davine kwam de zaak aan het licht vlak na het uitbrengen van haar debuutalbum Renaissance. Zo zouden afspraken over de uitgave van een vinylplaat niet zijn nagekomen. Ook zou de betaling aan de zangeres zijn stopgezet.

'Heel verdrietig'

'Sinds februari probeer ik ervan af te komen', zegt de zangeres. Vanwege de problemen rond de platenmaatschappij heeft ze het afgelopen halfjaar geen singles uitgebracht en videoclips opgenomen. 'Ik vind het heel verdrietig.'

Geen rechtszaak

Inmiddels lijkt een oplossing nabij. 'We proberen er zonder rechtszaak uit te komen', zegt Davine. 'Het lijkt goed te komen, maar we moeten er eerst even doorheen.'
Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd tussen de zangeres en de platenmaatschappij.
Davine was zaterdag een van de artiesten die optrad bij het jubileumfeest van radioprogramma Café Martini in MartiniPlaza. Daar zong ze onder meer haar nummer Dans Cette Ville.
Update: Er zijn inmiddels nieuwe gesprekken gaan de met de platenmaatschappij. Volgens Davine lijkt een oplossing binnen handbereik.