FC Groningen gaat op de valreep onderuit door treffer van Dumfries

FC Groningen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen PSV sneu met 1-2 verloren. De Groningers leken heel lang op weg naar een punt, maar een treffer vlak voor tijd van Dumfries dompelde de ploeg van coach Danny Buijs in rouw.

Opstomen

De rechtsback van PSV kon opstomen na balverlies van de goed spelende Handwerker. Dumfries kwam het strafschopgebied binnen en schoof de bal onder Padt door. Het slotoffensief van FC Groningen mocht niet meer baten.

Benutte penalty

Samir Memisevic schoot FC Groningen in de 42 minuut op voorsprong uit een strafschop. De Jong maakte een overtreding op Chabot na een corner, scheidsrechter Makkelie vond het een penalty die de Bosniër feilloos langs Zoet schoot.

Goal Malen

Net toen de thuisploeg dacht met deze voorsprong te kunnen gaan rusten kwam PSV op gelijke hoogte. Dumfries zette voor, Zeefuik verloor het duel van Malen die van dichtbij de 1-1 kon binnen tikken.

Strijdlust

In de tweede helft knokte Groningen zich helemaal leeg en leek een punt te gaan pakken totdat de rush en treffer van Dumfries hiervoor een stokje staken. Padt voorkwam in het begin van de tweede helft met een geweldige reflex nog een goal van Luuk de Jong, Cassierra sprong onzorgvuldig met de kansen om namens de thuisploeg.

Stand en programma

FC Groningen blijft hekkensluiter in de eredivisie met vier punten uit tien wedstrijden. Aanstaande vrijdag volgt voor de FC de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior.