Nieuwe ploeg van Kolder en Kemkers heet TalentenNed

Esmee Visser aan het woord.
Esmee Visser aan het woord. © Henk Elderman/RTV Noord
De nieuwe schaatsploeg van vijfvoudig olympisch kampioene Ireen Wüst en Groninger Marcel Bosker draagt de naam TalentNED. Dat maakte investeringsbedrijf Infestos bekend tijdens een presentatie in Heerenveen.
Het bedrijf uit Enschede heeft zich voor de lange termijn verbonden aan het team, dat onderdeel wordt van een breed project waarin vooral de opleiding van Nederlandse talenten, ook buiten het schaatsen, centraal komt te staan.

Andere schaatsers

Naast Wüst (32) en Bosker behoren Esmee Visser (olympisch kampioene 5000 meter), Lotte van Beek (drievoudig winnares olympische medaille), Jos de Vos, Marwin Talsma en Louis Hollaar tot de nieuwe ploeg.

Kemkers niet op het ijs

Peter Kolder uit Beerta fungeert als hoofdcoach. Gerard Kemkers, die eerder dit jaar vertrok bij FC Groningen als manager topsport en talentontwikkeling, gaat als directeur aan de slag bij de nieuwe organisatie.
Oud-schaatser Kemkers werkte eerder als schaatscoach bij de succesvolle TVM-ploeg nauw samen met onder anderen Wüst. Hij zal in zijn nieuwe functie niet in trainingspak terugkeren op het ijs.