Werkstraf voor dronken Grootegaster die tegels door de ruiten gooide

© RTV Noord
Voor het ingooien van ramen en het binnendringen van een woning in Opende is een 58-jarige man uit Grootegast veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van een half jaar.
Tegen de man was twaalf maanden cel geeist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De rechter vond minder feiten bewezen, waardoor de straf lager uitpakte. 

Tegels vlogen door de ruiten

De man ging vorig jaar op 27 augustus met zijn broer en schoonzoon naar Opende om een einde te maken aan een langslepende ruzie. De tegels vlogen door de ruiten van de voordeur en woonkamer. De mannen gingen naar binnen en bedreigden de bewoners. 
De drie mannen waren onder invloed van drank. De rechter vond dat de bewoners angstige momenten in hun eigen woning hebben beleefd. Ze vond het wel positief dat de Grootegaster sindsdien de drank laat staan en zich laat behandelen. Dit moet hij voortzetten.

Laten behandelen

De 52-jarige broer uit Opende kreeg voor zijn rol een werkstraf van 70 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd. Ook hij moet zich laten behandelen.
De 40-jarige schoonzoon uit Feanwalden kreeg een werkstraf van 150 uur opgelegd. Het slachtoffers moet een schadevergoeding van in totaal 1700 euro worden betaald.