Deutsche Bahn wil Arriva verkopen

De Arriva-trein op het spoor in Groningen
De Arriva-trein op het spoor in Groningen © Jannes Wiersema
Het Duitse spoorconcern Deutsche Bahn bekijkt een verkoop van zijn Britse openbaarvervoerdochter Arriva.
Dat meldden ingewijden aan zakenblad WirtschaftsWoche. Mogelijk kan de verkoop 3,5 miljard tot 4 miljard euro opleveren.
Arriva is met treinvervoer actief in Groningen en Friesland, maar is ook in andere Europese landen vertegenwoordigd met spoor- en busvervoer.

In zijn geheel verkopen

Er werken bijna 62.000 mensen bij het bedrijf. Deutsche Bahn kreeg Arriva in 2010 in handen. Zakenbanken zouden momenteel bezig zijn om de interesse te peilen bij potentiële kopers. Het is naar verluidt de bedoeling om Arriva in zijn geheel te verkopen.

Opnieuw beursgang voor Arriva?

Topman Richard Lutz van Deutsche Bahn zei eerder deze week dat een beursgang van Arriva opnieuw wordt bekeken. In november 2016 schrapte het concern nog een plan voor een beursgang, vooral met het oog op de brexit.

Gronings spoorvervoerder tot 2035

Arriva heeft groen licht om tot 2035 op het Noordelijke spoor te blijven rijden. Om dat te mogen doen, kondigde Arriva vorig jaar verschillende vernieuwingen aan voor 2020.
Zo wordt overgestapt van dieseltreinen naar hybride treinen, moet je kunnen inchecken met je mobiel, komen er AED's in het reizigersgedeelte en worden de treinen groen in plaats van rood.
Een concept van de nieuwe blauwgroene Arriva-trein. Later kozen reizigers voor een groen ontwerp. (Beeld: Arriva)