Miljoenentekort bij de nieuwbouw van de RSG in Ter Apel

© Gemeente Westerwolde
Er is een tekort van 2,2 miljoen euro bij de nieuwbouw van de RSG (rijksscholengemeenschap) in Ter Apel. Dat heeft de school aan de gemeente Westerwolde laten weten.
Wethouder Wietze Potze (PvdA) spreekt woensdagavond in de raadscommissie van een 'serieus tekort'. De extra kosten zijn volgens hem te wijten aan de stijging van lonen en prijzen in de bouw.

Twijfel

Potze geeft aan dat het RSG voor de helft van het tekort een oplossing heeft bedacht. 'Maar ik twijfel of het wel een juiste oplossing is.'
De wethouder wil de komende weken 'intensief met de RSG om tafel of en hoe ze het tekort gaan oplossen'. 'De scholengemeenschap is als bouwheer zelf verantwoordelijk om het tekort op te lossen', vindt Potze.

12 miljoen

De wethouder geeft aan dat de derde fase van de nieuwbouw niet begint voordat alles financieel rond is. Het derde deel van de nieuwbouw is veruit het grootst. Daarin komt een compleet nieuw middendeel van de school. Eerder verrees al een nieuwe sporthal.
De gemeente Vlagtwedde, die begin dit jaar opging in de gemeente Westerwolde, legde in 2017 twaalf miljoen euro op tafel voor de nieuwbouw van de Ter Apeler scholengemeenschap.