FC Groningen tankt vertrouwen met schitterende goals en tweede uitzege

FC Groningen heeft vrijdagavond de laatste plaats in de eredivisie (voorlopig) verlaten na een 4-2 zege tegen Excelsior. Mimoun Mahi en Ritsu Doan zetten de FC op het goede spoor.
Excelsior bracht de marge tot twee keer toe terug naar twee,. Invaller Jannik Pohl besliste het duel een kwartier voor tijd door de 2-4 binnen te schieten.

Prachtige goals

Vier van de zes treffers waren een lust voor het oog. Mahi en Doan maakten vlak na elkaar in de eerste helft allebei de bal zeer vaardig dood, draaiden snel en lieten Sonny Stevens tot twee keer toe kansloos. Nog voor de pauze scoorde Koolwijk namens de thuisploeg met een prachtige volley de aansluitingstreffer.

Hoog niveau

De 3-1 van Cassierra was ook van hoog niveau. De Colombiaan kreeg de bal op een presenteerblaadje van Mahi en schoot vanaf 20-meter prachtig over Stevens die te ver voor zijn doel stond.

Heerlijk voetbalgevecht

Vervolgens liep Zeefuik na een uur spelen Messaoud ongelukkig op de hak. Scheidsrechter Higler twijfelde geen moment en wees naar de stip. Bruins ging achter de bal staan en scoorde feilloos. In de slotfase kon het nog beide kanten opgaan in een heerlijk voetbalgevecht.

Beslissing

Een kwartier voor tijd werd het duel beslist door invaller Jannik Pohl. De Deen stond koud in het veld toen hij een prachtige voorzet van Zeefuik achter Stevens wist te werken. De doelman van Excelsior leek de bal zelf over de doellijn te glijden.

Tweede seizoenszege

FC Groningen bleef zo aan de goede kant van de score en boekte de tweede overwinning van dit seizoen, opnieuw in een uitwedstrijd. De ploeg van coach Danny Buijs stijgt zo naar de zeventiende plaats in de eredivisie met zeven punten uit elf wedstrijden.