'Moordzaak zonder lijk' is opnieuw uitgesteld

Ilham Benchelh
Ilham Benchelh © RTV Noord
De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak over de verdwijning van Ilham Benchelh uit Siddeburen is opnieuw uitgesteld. Benchelh verdween in januari 2010 onder verdachte omstandigheden. Justitie denkt dat ze is vermoord, maar haar lichaam is nooit gevonden.
De 70-jarige Kasem M. is verdachte in deze zaak. Hij is de toenmalige echtgenoot van Benchelh. M. werd vlak na de verdwijning van de vrouw als verdachte aangehouden, maar na acht maanden vrijgelaten.

Marokko

De zaak zou donderdag worden behandeld in Groningen en daar zit 'm de kneep, want M. woont in Marokko. Hij kan het land niet uit, omdat hij geen paspoort meer heeft. De moeder van Ilham Benchelh die ook in Marokko woont, heeft aangifte gedaan van vermissing van haar dochter. Daarop is het paspoort van M. in beslag genomen.

Geen visa

M. heeft meerdere keren aan zijn raadsman laten weten dat hij graag zijn eigen strafzaak in Nederland wil bijwonen. Het was ook de bedoeling van M. donderdag in Groningen zou zijn, maar volgens zijn familie is het niet gelukt om op tijd visa te regelen.

Videoverbinding

Er is ook bekeken of er een zitting met een video- of een telefoonverbinding met M. plaats zou kunnen vinden. 'Technisch gezien is dat mogelijk, maar het is de minste wenselijke optie', zei de advocaat Fred Kappelhof van M. eerder.