Koning opent officieel het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag in Scheemda het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda officieel geopend.
De koning verrichte de feestelijke opening samen met dertig inwoners uit de regio. Vervolgens kreeg hij een rondleiding en sprak hij met medewerkers van het ziekenhuis.

Sinds juni in gebruik

Het nieuwe OZG werd eind juni al in gebruik genomen. De oude locaties in Winschoten en Delfzijl sloten toen definitief de deuren.

Van 4 tot 84 jaar

Inwoners uit de regio Noordoost-Groningen konden zich enige maanden geleden aanmelden om, samen met de Koning, de officiële opening te verrichten. Uit de inzendingen zijn dertig Groningers gekozen op basis van de plaats waar zij wonen en op basis van de wensen die zij hebben ingestuurd. Het gaat volgens het Ommelander Ziekenhuis Groningen om een divers gezelschap uit de hele regio. Eén van de gelukkigen is een jongen die woensdag 4 jaar is geworden.

Open Dag

Op zaterdag 10 november is tussen 10.00 en 15.00 uur een open dag voor iedereen die het ziekenhuis een keer wil bekijken.