Donar verplettert Istanbul en blijft op koers voor volgende ronde Europe Cup

Donar heeft woensdagavond een grote zege behaald in Turkije. Een zwak Istanbul BBSK werd weggespeeld en met 47-85 verslagen. Hierdoor staat Donar voorlopig op de eerste plaats in poule C van de Europe Cup.

Niet serieus

Istanbul nam het duel niet serieus en speelde niet in de sterkste formatie. De gasten maakten hier optimaal gebruik van en lieten de thuisploeg kansloos. Istanbul had de eerdere drie duels in de poulefase ook al verloren en richt al zijn pijlen op de eigen competitie. Donar won de thuiswedstrijd in Leek tegen deze ploeg met 90-81.

Zeven punten

De formatie van coach Erik Braal heeft zeven punten uit vier duels. De laatste twee wedstrijden van Donar zijn op eigen terrein in Martiniplaza. Na een gelijkopgaand begin (in een bepaald niet volle sporthal) in Istanbul, 15-15 na het eerste kwart, kwamen de gasten op stoom in het tweede kwart.

Dunk

Onder andere door een mooie dunk van Thomas Koenis en een score van Cunningham liep Donar uit naar een voorsprong van zeven punten bij rust: 26-33. Rake schoten van Joseph Wall zorgden ervoor dat Donar aan de goede kant van de score bleef en zelfs veel verder uitliep: 37-56 na dertig minuten basketbal. In het laatste kwart gaf Istanbul het helemaal op.