Strandvolleybalfeest verdwijnt na ruim dertig jaar uit Wedderbergen

© StrandvolleybalWesterwolde.nl
Wedderbergen was 31 zomers lang het decor van het strandvolleybaltoernooi. Wat begon met een handvol teams groeide uit tot een megavolleybalfeest. Maar daar komt in 2019 een eind aan. Het toernooi verkast naar Blauwestad.
De organisatie heeft geen overeenstemming kunnen bereiken met andere partijen die betrokken zijn bij het recreatiegebied tussen Blijham en Wedde over de editie van volgend jaar.

Pijn

Voorzitter Gea Zuurman spreekt van een moeilijk besluit. 'We zijn al meer dan dertig jaar aan de Wedderbergen verbonden. Dat je dan weggaat, dat doet pijn. We hebben nog even overwogen om er helemaal mee te stoppen, maar het is zo'n mooi evenement. Dat moet niet verloren gaan'.
Zuurman wil niets zeggen over de andere partijen en hun beweegredenen. 'We hebben afgesproken dat we niet met modder gaan gooien. Maar er waren zoveel eisen waaraan we zouden moeten voldoen. Het ging gewoon niet meer'.

Duizend mensen

Jaarlijks liepen er meer dan duizend mensen op het strand van de recreatieplas. De Facebookpagina van het evenement stroomde meteen vol met reacties toen het besluit bekend werd gemaakt. 'Sommige mensen denken wij dat we naar Blauwestad gaan om groter te groeien maar daar is geen sprake van'.
Het nieuwe toernooi wordt 31 mei tot en met 2 juni op het strand van Midwolda. 'Het wordt een ander evenement in een andere omgeving. We komen ook met een nieuwe naam en we spelen met de gedachte om ook een 2 tegen 2 toernooi erbij te houden'.

Vissen

In Wedderbergen zal het komende zomer rustig zijn. Sommige deelnemers hadden al een huisje gehuurd in het aangrenzende bunagalowpark Weddermeer. Die kunnen als troost gaan vissen of zwemmen.